Emmentalermos

Emmentalermos
Foto: TV4

Det blir extra festligt att smaksätta potatismoset med emmentaler.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g mjölig potatis
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 dl riven emmentaler
  • ev riven muskotnöt

Gör så här

  1. Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Koka potatisen mjuk. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Mosa potatisen och pressa ner vitlöken. Lägg i smör, salt och peppar. Du som vill kan krydda med en gnutta nyriven muskotnöt.
  3. Värm mjölken och spä med mjölk, lite i taget, medan du vispar moset. Rör även ner crème fraiche och emmentaler. När du fått en bra konsistens är moset klart.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept