Rabarberkräm med inkokt rabarber

1h 30 min
12
Från Nyhetsmorgon

Serveras med yoghurtskum, mazarinbotten och bruten maräng. Detta är en fräsch rabarberdessert som passar bra som avslut på vårmiddagen.

Vintips från Jens Dolk
92249 Kallstadter Kobnert Ruländer Beerenauslese 2008, Tyskland, 375ml, 79.- (4 Solar) Härligt sött dessertvin med gyllengul färg. Sval aprikosig doft och smak med vass syrlighet.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon.


27 maj 2011
Visa mer
1h 30 min
12

Du behöver

Rabarberkräm

  • 3 st gelatinblad
  • 600 g rabarberpuré
  • 100 g socker
  • 36 g citronsaft
  • 18 g pektin
  • 80 g socker
  • 18 g vodka
  • 6 g citronsyra

Inkokt rabarber

  • 500 g rabarber
  • 300 g socker
  • 500 g vatten
  • 0,5 st vaniljstång, tahiti
  • 50 g citronsaft

Rabarberskum

  • 200 g rabarberpuré (sicoly)
  • 200 g yoghurt
  • 200 g lag från den inkokta rabarbern
  • 3 st gelatinblad

Mazarinbotten

  • 250 g mandelmassa
  • 125 g smör
  • 2,5 st ägg
  • 25 g mjöl
  • 50 g pistagenötter, finhackade

Bruten maräng

  • 75 g vatten
  • 210 g socker
  • 112 g äggvita
  • 15 g socker

Gör så här

  1. Rabarberkräm
    Blötlägg gelatinbladen.
  2. Värm puré, socker och citronsaft.
  3. Tillsätt pektin och socker och koka några minuter.
  4. Vispa i vodka och citronsyra och smält i gelatinet.
  5. Sila och fördela i formar och frys.
  6. Inkokt rabarber
    Skär rabarbern i bitar.
  7. Koka upp socker, vatten och vaniljstång och tillsätt pressad citronsaft.
  8. Häll i rabarbern och låt dem stå och dra.
  9. Rabarberskum
    Blötlägg gelatinbladen.
  10. Värm puré, yoghurt och lag.
  11. Smält i gelatinet och häll upp i sifon.
  12. Tryck i tre patroner och förvara i kyl.
  13. Mazarinbotten
    Smula ner mandelmassan i en skål tillsammans med pistagenötterna.
  14. Tillsätt lite smöret i taget under vispning.
  15. Tillsätt äggen ett i taget.
  16. Vänd i mjöl och fördela i silpatformar.
  17. Lägg i ugnen och grädda i cirka 10 minuter.
  18. Bruten maräng
    Koka vatten och socker till 121 grader.
  19. Vispa äggvita och socker ganska hårt tillsätt sockerlagen i en fin stråle under fortsatt vispning.
  20. Vispa marängen tills den är kall.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept