Crème brûlée triple n´ taste

Crème brûlée triple n´ taste
Foto: TV4

Sommardröm: vanilj med jordgubbssallad Kaffebönan: kaffe med choklad Fifty fifty: salmiak med halloncoulis

Dryckestips från Emma och Berndt
Till sommardrömmen - Santa Ana La Mascota Riesling Late Harvest art nr 71542, 98 kr
Till chokladen - I Castei Recioto art nr 77207 195 kr
Till fifty fifty - Tequila Rose art nr 697, 139 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


7 november 2011
Visa mer

Du behöver

  • 1,5 l grädde
  • 5 dl standardmjölk
  • 19 st äggulor
  • 3,5 dl socker
  • 1 st vaniljstång
  • 40 st kaffebönor
  • 20 st turkisk peppar karameller

Gör så här

  1. koka upp grädde och mjölk dela upp i 3 olika bunkar.
  2. Tillsätt vanilj i en, kaffe i en och turkisk peppar i den sista, låt stå över natten.
  3. Sila blandningarna som stått över natten.
  4. Vispa ägg och socker hårt och dela även denna blandning på 3 och blanda med respektive smaksatt gräddblandning.
  5. Häll upp i formar ställ i ett vattenbad i ugnen på cirka 90 grader (max 99 grader) tills smeten stelnat. (detta tar ganska lång tid, för oss tog det ca 4-5 timmar).
  6. Det är ingen fara att den står för länge men det är viktigt att inte passera 100 grader och att de verkligen hinner stelna.
  7. Ställ in i kylen för att tas fram en stund innan servering.
  8. Bränn av med socker.
  9. Till sommardrömmen: En sallad på 0.5 l jordgubbar som det bara blandas ner lite sirap och lime i.
  10. Till kaffebönan: chokladsås
  11. Till fifty fifty: en halloncoulis gjord på en ask mosade och silade hallon och 1 msk florsocker
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept