Krämig kräftsoppa med kumminpinnar

40 min
4
Krämig kräftsoppa med kumminpinnar
Foto: tv4
40 min
4

Du behöver

  • 2 morötter, skalade och grovrivna
  • 0,5 liten purjolök, fint strimlad
  • 1 msk smör
  • 2 msk maizenamjöl
  • 7 dl fiskbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl vitt vin
  • 1 tub kräftost (225 g)
  • 3 dl creme fraiche
  • 3 msk konjak
  • 2 krm dillfrön
  • 1 krm chilipeppar
  • salt
  • 1 burk skalade kräftstjärtar och lag
  • dill till servering

Kumminpinnar

  • 1 pkt smördeg
  • 2 äggulor
  • salt och kummin

Gör så här

  1. Kräftsoppa
    Fräs de rivna morötterna och den finstrimlade purjolöken i smöret. Pudra över maizenamjölet och rör runt.
  2. Häll i fiskbuljong, tomatpuré och vin. Låt småputtra i 10 min (eller mer).
  3. Häll i resten, och låt koka upp (även här kan den stå längre.) Vispa lätt om det finns klumpar av crème fraiche. Häll i kräftlagen i soppan, vilket ger en godare smak.
  4. Lägg upp i skålar, toppa med kräftstjärtar och dill.
  5. Kumminpinnar
    Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Rulla ut degen på valfritt underlag. Vispa äggulorna i lite vatten och pensla på degen.
  7. Skär degen i stavar, tjocklek väljer du själv, ha lite mellanrum mellan dem, lägg dem på bakplåtspapper. Strö över kummin och salt, och baka pinnarna i ugnen i 10 minuter. Servera dem varma tillsammans med soppan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept