Krämig kräftsoppa med kumminpinnar

Krämig kräftsoppa med kumminpinnar
Foto: tv4

Krämig kräftsoppa med kumminpinnar

Av: Emma - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

40 min

En god förrättsoppa med kräftost, kräftstjärtar och vitt vin. Servera gärna med smördegspinnar kryddade med kummin.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 morötter, skalade och grovrivna
  • 0,5 purjolök, fint strimlad
  • 1 msk smör
  • 2 msk majsstärkelse
  • 7 dl fiskbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl vitt vin
  • 1 förp kräftost [225 g]
  • 3 dl crème fraîche
  • 3 msk cognac
  • 2 krm dillfrö
  • 1 krm chilipeppar
  • salt
  • 1 förp kräftstjärtar i lake, skalade
  • dill, till servering

Kumminpinnar

  • 1 förp smördeg
  • 2 äggulor
  • salt
  • kummin

Gör så här

Kräftsoppa

  1. Fräs de rivna morötterna och den finstrimlade purjolöken i smöret. Pudra över maizenamjölet och rör runt.#
  2. Häll i fiskbuljong, tomatpuré och vin. Låt småputtra i 10 min (eller mer). #
  3. Häll i resten, och låt koka upp (även här kan den stå längre.) Vispa lätt om det finns klumpar av crème fraiche. Häll i kräftlagen i soppan, vilket ger en godare smak.
  4. Lägg upp i skålar, toppa med kräftstjärtar och dill.

Kumminpinnar

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rulla ut degen på valfritt underlag. Vispa äggulorna i lite vatten och pensla på degen.
  3. Skär degen i stavar, tjocklek väljer du själv, ha lite mellanrum mellan dem, lägg dem på bakplåtspapper. Strö över kummin och salt, och baka pinnarna i ugnen i 10 minuter. Servera dem varma tillsammans med soppan.