Havrebullabakelse

Havrebullabakelse
Foto: TV4

Havrebullabakelse med parmesan- och basilikakräm.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


11 april 2013

Du behöver

Basilika- och parmesancrème

  • 2 krukor färsk basilika
  • 100 g parmesan
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 st vitlöksklyfta

Havrebulla (20 st)

  • 200 g smör
  • 1 kg havre
  • 1,5 l mjölk (3 % fetthalt)
  • 20 g hjorthornssalt
  • 0,5 dl honung
  • 2 msk messmör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl dinkelfullkornsmjöl

Tillbehör

  • Rökt hästkött
  • Kantareller
  • Färsk pepparrot

Gör så här

  1. Basilika- och parmesancrème
    Skala en vitlöksklyfta. Blanda alla ingredienser i en bunke och pressa ner vitlöken. Mixa blandningen med en stavmixer och smaka av med salt. Ställ crèmen svalt till servering.
  2. Havrebulla
    Börja med att smälta smöret. Blanda sedan samman havre, mjölk, hjorthornssalt, messmör och honung. Blanda till sist i det smälta smöret och arbeta ihop det till en deg. Låt sedan degen stå svalt i ca12 timmar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda sedan i dinkelmjölet och lite av vetemjölet. Baka ut degen med resten av mjölat till 2-3 mm tjocka runda stora plättar med en kruskavel och grädda
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept