Havrebullabakelse

Havrebullabakelse
Foto: TV4

Du behöver

Basilika- och parmesancrème

  • 2 krukor färsk basilika
  • 100 g parmesan
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 st vitlöksklyfta

Havrebulla (20 st)

  • 200 g smör
  • 1 kg havre
  • 1,5 l mjölk (3 % fetthalt)
  • 20 g hjorthornssalt
  • 0,5 dl honung
  • 2 msk messmör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl dinkelfullkornsmjöl

Tillbehör

  • Rökt hästkött
  • Kantareller
  • Färsk pepparrot

Gör så här

  1. Basilika- och parmesancrème
    Skala en vitlöksklyfta. Blanda alla ingredienser i en bunke och pressa ner vitlöken. Mixa blandningen med en stavmixer och smaka av med salt. Ställ crèmen svalt till servering.
  2. Havrebulla
    Börja med att smälta smöret. Blanda sedan samman havre, mjölk, hjorthornssalt, messmör och honung. Blanda till sist i det smälta smöret och arbeta ihop det till en deg. Låt sedan degen stå svalt i ca12 timmar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda sedan i dinkelmjölet och lite av vetemjölet. Baka ut degen med resten av mjölat till 2-3 mm tjocka runda stora plättar med en kruskavel och grädda
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept