3 förp vit fisk (enligt önskemål, fryst, drygt 1 kg)
1 kg räkor med skal
200 g musslor
3 msk idealmjöl
3 tsk dragon
1 tsk curry
1 tsk salt
1 tsk peppar
Gör så här
Tina fisken.
Skala potatisarna och tärna dem.
Skär purjolökarna i tunna skivor.
Värm upp vatten och buljongtärningar.
Låt potatisarna småputtra i lite olja eller smör ca 10 minuter i en stor gryta.
Tillsätt purjon och de krossade tomaterna.
Därefter häller du i grädde/mjölk, hönsbuljongen, kryddorna och strör över mjölet.
Låt koka i ca 15 minuter.
Fördela fisken i lagom bitar.
Skala räkorna.
Lägg därefter fisk, räkorna och musslorna och stäng av värmen.
Soppan kan med fördel göras i ordning en bra stund i förväg och sedan bara värmas upp innan servering. OBS! Den får absolut inte koka när räkorna och musslorna lagts i.