Västerbottenpuck med primörer

1 h
4
Västerbottenpuck med primörer
Foto: TV4

Fyra små pajer med smakrik fyllning av västerbottensost. Serveras med en klick crème fraiche, rom och sparris.

Lageröl serverades till denna rätt. Förslagsvis en Mariestads Continental.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

17 september 2014
Visa mer
1 h
4

Du behöver

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 2 ägg
  • 3 dl grädde
  • 3 dl västerbottensost, grovriven
  • salt och peppar efter smak

Tillbehör

  • 1 bunt färsk grön sparris, kokas i 2 minuter.
  • crème fraiche (34 %)
  • röd ishavsrom (msc-märkt)
  • babyplommontomater

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop en deg. Tryck ut degen i fyra små pajformar (cirka 9 cm i diameter). Nagga och ställ in i kylen i cirka 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Vispa ihop ägg och grädde. Rör ner västerbottenosten. Salta och peppra efter smak.
  4. Förgrädda pajskalen i 5-10 minuter.
  5. Ta ut pajskalen och häll i fyllningen.
  6. Grädda pajerna (i mitten av ugnen) tills de fått en fin gyllenbrun färg, cirka 10-15 minuter.
  7. Ta ut pajerna och låt svalna av en liten stund innan servering.
  8. Pajerna serveras tillsammans med en klick crème fraiche, röd ishavsrom, nykokt sparris och babyplommontomater.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept