Jordärtskockssoppa med rökt sidfläsk och äpple.

45 min
4
Jordärtskockssoppa
Foto: TV4
45 min
4

Du behöver

  • 500 g jordärtskockor
  • 2 st potatisar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1,5 dl vitt vin
  • 0,5 l vatten
  • 1 dl hönsbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g rökt sidfläsk
  • 1 st grönt äpple
  • 2 st toastskivor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Örter

Gör så här

  1. Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär i bitar, finhacka vitlöken.
  2. Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull. Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och häll i buljongen. Rör om. Låt detta koka i 15 minuter, tills allt är mjukt.
  3. Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Rör i grädden och värm. Smaka av med salt och peppar. Garnera med äppeltärningar, stekta sidfläsktärningar, örter och krutonger.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept