Strawberry yoghurt bundt cake

1h 20 min

Frisk sockerkaka som bakats med grekisk yoghurt och färska jordgubbar. Receptet är beräknat till cirka 12 portioner.

Läs mer om

Liten kaka


16 april 2012
Visa mer
1h 20 min

Du behöver

Bundt cake

  • 0,5 l jordgubbar
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 1 tsk citronzest

Glasyr

  • 4 msk citronsaft
  • 0,5 dl florsocker
  • Ev. några droppar röd hushållsfärg

Gör så här

  1. Bundt cake
    Värm ugnen till 175 grader.
  2. Vispa samman smör och socker så det blir fluffigt och fint.
  3. Tillsätt sedan äggen, vispa ner ett i taget.
  4. Sikta ner mjöl,bikarbonat, salt och vaniljpulvret i en bunke.
  5. Varva mjölblandningen med yoghurten ner i smeten tills allt har blandats ordentligt.
  6. Skär upp de färska jordgubbarna i små kuber.
  7. Rör ner cirka 2 msk vetemjöl i blandningen.
  8. Vänd sedan ner jordgubbarna och citronskalen i smeten och rör försiktigt tills smeten är jämn.
  9. Smöra och bröa en rund sockerkaksform och häll ner smeten, jämna eventuellt ut den.
  10. Ställ in formen i den nedre delen av ugnen och grädda i cirka 60 minuter.
  11. Ta ut formen och låt den svalna en stund innan du vänder på den. Låt den sedan svalna helt.
  12. Glasyr
    Pressa cirka 3 matskedar citronsaft ner i en skål och blanda med florsocker och ev. röd hushållsfärg.
  13. När kakan har svalnat, häll över glasyren och låt torka på ett galler.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept