Liten kakas rawfood chokladbollar

Liten kakas rawfood chokladbollar
Foto: Emelie Holm
Emelie Holm
Emelie Holm

Liten kakas rawfood chokladbollar

4 ingredienser

40 min

Busenkelt recept på chokladbollar som hela familjen älskar! Receptet är beräknat till cirka 10 st chokladbollar.

Läs mer om

Liten kaka

Ingredienser

portioner
  • 8 dadlar, urkärnade
  • 1-2 dl cashewnötter
  • 3 tsk kakaopulver orostat
  • 1 dl ev kokos

Gör så här

  1. Mixa cashewnötterna tills de blir som ett grovt mjöl.
  2. Vid sidan om, mosa de urkärnade dadlarna tills de blir som en jämn smet.
  3. Vänd ner cashewnötterna och kakaon i dadelmassan och rör om tills massan är jämnt fördelad, se till att det inte är för klibbigt, tillsätt ev lite mer cashewmjöl.
  4. Rulla till små bollar och vänd i kokos. Är du inte jätteförtjust i kokos kan du sikta lite kakaopulver över dem.
  5. Ställ i kylen i 30 minuter.