Liten kakas rawfood chokladbollar

40 min
10
Liten kakas rawfood chokladbollar
Foto: Emelie Holm
40 min
10

Du behöver

  • 8 st dadlar, urkärnade
  • 2 nävar cashewnötter
  • 3 tsk orostat kakaopulver
  • 1 dl kokos, kan uteslutas

Gör så här

  1. Mixa cashewnötterna tills de blir som ett grovt mjöl.
  2. Vid sidan om, mosa de urkärnade dadlarna tills de blir som en jämn smet.
  3. Vänd ner cashewnötterna och kakaon i dadelmassan och rör om tills massan är jämnt fördelad, se till att det inte är för klibbigt, tillsätt ev lite mer cashewmjöl.
  4. Rulla till små bollar och vänd i kokos. Är du inte jätteförtjust i kokos kan du sikta lite kakaopulver över dem.
  5. Ställ i kylen i 30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept