Smulpaj i burk

10 små burkar
Från Nyhetsmorgon

Smulpaj med rabarber, jordgubbar och chiafrön. Grädda och servera din rabarberpaj i små ugnssäkra burkar! Perfekt som minidessert på bröllop eller buffé.

6 maj 2014
Visa mer
10 små burkar

Du behöver

Rabarber- och jordgubbskompott

  • 1 l jordgubbar
  • 3 rabarberstänger
  • 2 dl rörsocker
  • 2 msk chiafrön
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Smuldeg

  • 100 g smör, kallt i kuber
  • 2,5 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl rörsocker
  • 2 dl mandlar, hackade
  • 1 tsk havssalt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Skär upp jordgubbarna i små bitar. Skala och hacka rabarbern i tunna skivor.
  3. Lägg rabarbern och jordgubbarna i en kastrull tillsammans med socker och vaniljpulver.
  4. Koka upp och blanda ner chiafrön.
  5. Låt stå och puttra i cirka 10 minuter.
  6. Blanda under tiden ihop alla ingredienser utom smöret i en bunke. Nyp ihop med smöret.
  7. Häll över bären i burkar eller formar och häll över rikligt med smuldeg.
  8. Ställ burkarna på en plåt i mitten av ugnen och grädda i cirka 15 minuter eller tills smuldegen börjat få färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept