Cheesecake med nutellamousse och lakritstopping

4 - 6
Cheesecake med nutellamousse och lakritstopping
Foto: Jenny Grimsgård
Från Nyhetsmorgon

Servera din dessert i en fin burk eller glas. Här är ett recept på en underbar cheesecake med nutellamousse och lakritstopping från boken Liten kaka.

"Don’t bake it – just eat it! Tur är väl det, för cheesecake med oreokakor, nötkräm och
lakritstopping vill jag gärna äta – snart! Lakritspulver hittar du i bakbutiker på nätet."

25 maj 2014
Visa mer
4 - 6

Du behöver

Botten

  • 12 fyllda oreokakor
  • 3 msk smör

Mousse

  • 200 g färskost, t ex philadelphia
  • 2 dl nutella eller annan hasselnötskräm
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl vispgrädde

Lakritstopping

  • 200 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk lakritspulver eller 3 msk finkrossad turkisk peppar

Garnering

  • färska jordgubbar
  • krossad turkisk peppar

Gör så här

  1. Botten
    Mixa kakorna och smält smöret.
  2. Blanda kaksmul och smör och fördela blandningen jämnt i bottnarna på fyra större eller sex mindre glas eller burkar. Pressa ner blandningen med till exempel ett mindre glas för att få en jämn kakbotten.
  3. Nutellamousse
    Vispa färskost, nötkräm och vaniljpulver med elvisp så det blir fluffigt.
  4. Vispa grädden hårt, vänd försiktigt ner den i färskostsmeten och blanda till en jämn och fin smet.
  5. Spritsa eller häll ner smeten i burkarna och låt dem stå övertäckta i kylen ett par timmar.
  6. Lakritstopping
    Vispa färskost och florsocker med elvisp.
  7. Rör ner lakritspulver eller turkisk peppar.
  8. Vid servering
    Spritsa på toppingen och garnera med jordgubbar och turkisk peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept