Champagne cupcake

Champagne cupcake
Foto: Sanna E. Lindberg

Festliga cupcakes med champagnesmak som toppas med en citronspetsad smörkrämsfrosting. Receptet räcker till cirka 12 st cupcakes.

Läs mer om

Liten kaka


8 februari 2012
Visa mer

Du behöver

Botten

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 70 g osaltat smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • 1,5 tsk champagneessens eller 1 dl mousserande vin

Smörkrämsfrosting

  • 250 g osaltat smör, rumstempererat
  • 500 g florsocker
  • 5 msk standardmjölk
  • 1 tsk rivet citronskal
  • Ev. hushållsfärg om så önskas
  • Valfritt strössel

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver ljust och fluffigt.
  3. Smält smöret och blanda ner mjölken i det smälta smöret.
  4. Rör ner blandningen i äggvispet.
  5. Blanda mjöl, bakpulver och salt och sikta ner i blandningen lite i taget.
  6. Rör till en jämn smet och avsluta med att röra ner champagneessensen.
  7. Sätt muffinsformar i muffinsplåt och fyll med smet ungefär 1/3.
  8. Grädda cirka 13–15 minuter.
  9. Lägg muffinsen på ett galler och låt svalna.
  10. Frosting
    Rör det rumstempererade smöret slätt och blanda ner florsocker och vaniljpulver.
  11. Rör slätt och häll i mjölken.
  12. Vispa i cirka 5 minuter tills krämen blir fluffig.
  13. Tillsätt citronskal och eventuellt hushållsfärg. Spritsa eller klicka ut frosting på muffinsen och dekorera med strössel.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept