Hallon- och chokladmarmelad

20 min
Från Efter tio

Piffa upp frukosten med en god och lyxig marmelad.

15 november 2007
Visa mer
20 min

Du behöver

  • 750 g hallon
  • 565 g strösocker
  • 45 g citronsaft
  • 5 g Tahitivanilj
  • 135 g Valrhona choklad, Manjari 64 % eller annan god mörk choklad.
  • 2 g citronsyra

Gör så här

  1. Skär upp vaniljen, skrapa ur fröna och hacka sedan upp skidan i små, små bitar.
  2. Pressa ur 45 gram citronsaft ur en citron.
  3. Blanda vanilj och citron med hallon och socker och koka till 106 grader.
  4. Tillsätt den mörka chokladen och citronsyran, mixa med stavmixer.
  5. Fyll genast upp på steriliserade burkar, skruva på locken och vänd burkarna upp och ner.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept