Jordgubb och smultron marmelad

Du behöver

  • 620 g Jordgubbspuré (med 10 % socker)
  • 100 g smultron
  • 1 st Vaniljstång (gärna tahitivanilj)
  • 825 g strösocker
  • 16 g fruktpektin
  • 150 g glykos
  • 16 g citronsyra
  • 15 g Kirschwasser (eller annan sprit)
  • Silpat matta (silikonbehandlat bakpapper)

Gör så här

  1. Blanda sockret väl med pektinet, så att inga klumpar bildas när det blandas med vätskan.
  2. Dela vaniljstången och skarpa ur fröna, tillsätt (vaniljstång och frö) till jordgubbspuré och socker/pektinblandningen som kokas upp, tillsätt glykos, smultron och koka till 106°C.
  3. Tag upp vaniljstången och skrapa av, tillsätt citronsyran och spriten, mixa med stavmixer och häll snabbt upp i en ram, 1 cm hög. Strö lite socker på ovansidan, låt stå 1 dygn innan marmeladen skärs upp i lämplig storlek (3*3 cm). Rulla bitarna i strösocker.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept