Kantarelltoast

Kantarelltoast
Foto: TV4/ Erika Englund

Frasig toast med krämiga kantareller.

Dryck:
En Bourgognelik pinot noir där syran bryter fint mot sältan i sidfläsket och gör att rätten känns mera lätt o fräsch Bouchard Aîne & Fils Pinot Noir (på best. sort)



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

11 januari 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 l kantareller
  • 2-3 msk smör
  • 1-2 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 3 st schalottenlök, finhackad
  • ca 2 dl grädde
  • 4 skivor formbröd
  • 1 dl ost, riven
  • 0,5 dl sidfläsk, finskuret
  • timjan, färsk

Gör så här

  1. Häll svampen i en bunke och pudra lite vetemjöl över.
  2. Rör runt med handen så jord och skräp lossnar.
  3. Skölj med vatten tills allt mjöl är borta.
  4. Skiva svampen, fräs i smör tillsammans med den finhackade löken och sidfläsket.
  5. Pudra med 1 msk vetemjöl och gurkmejan.
  6. Späd med grädden och låt sjuda i 10 minuter.
  7. Stansa ut 4 runda skivor av brödet med ett glas och rosta lätt i brödrosten.
  8. Smöra en ungsfast form och vänd brödet i formen.
  9. Klicka på svampstuvningen och lite riven ost på.
  10. Sätt mitt i ugnen 10 minuter på 200 grader.
  11. Garnera med en färsk timjankvist och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept