Chokladfontän a lá Grand Marnier med hemlagad glass

Chokladfontän a lá Grand Marnier med hemlagad glass
Foto: TV4/ Erika Englund

Tänk på att förbereda glassen i förväg, eftersom den behöver stå i kylen i två timmar. Ellinor gör sin glass på ankägg.

Den dramatiska chokladfontändesserten med hemgjord glass balanseras upp med lite syra och sötma med Josef Andert Beerenauslese - vaniljen får ett lyft och chokladen kommer kännas lättare då den möter sötman i drycken (sött i dryck o sött i mat tar ut varandra o blir mindre sött!)och syran höjer.

Ellinor från Stockholm lagade även:


Kantarelltoast


Helstekt oxfilé med rotfruktsgratäng



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

11 januari 2011
Visa mer
4

Du behöver

Glass

  • 5 st ägg
  • 5 dl socker
  • 5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl vaniljsocker

Chokladfontän

  • 400 g mjölkchoklad
  • 3 dl majsolja
  • en skvätt Grand Marnier
  • frukter och bär, valfria
  • du behöver även en chokladfontän

Gör så här

  1. Glass
    Vispa ägg och socker i en bunke.
  2. Vispa vaniljsocker och grädde i en bunke.
  3. Blanda ihop allting.
  4. Häll upp i portionsskålar och ställ in i frysen minst två timmar.
  5. Chokladfontän
    Smält chokladen i vattenbad eller i micron, tillsätt oljan
  6. Häll i fontänen, Doppa frukterna och njut!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept