Ellens rönnbärssylt

Ellens rönnbärssylt
Foto: TV4

Lite whisky eller konjak sätter extra piff på sylten, som är god att servera till bland annat vilt. Mängden pektin som används beror på hur hård man vill att sylten ska bli.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 l repade rönnbär
  • ca 1 l strösocker
  • 1-2 tsk pektin + 1-2 tsk socker
  • eventuellt 1 msk whisky eller konjak

Gör så här

  1. Lägg de repade och sköljda rönnbären i en kastrull. Fyll på vatten så att det står 1 cm under bären. Koka i 20 minuter utan lock.
  2. Rör i så mycket socker, cirka 1 liter, att det känns sött. Låt koka i 15 minuter. Skumma.
  3. Rör ner lite pektin utblandat med socker och smaksätt eventuellt med whisky eller konjak. Häll upp sylten i väl rengjorda varma burkar och skruva omedelbart på locken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept