Kokt älgrulle

Du behöver

  • 1 älgrulle, ca 1-1.5 kg
  • 1 flaska mörkt öl el porter
  • 1 dl konc. svartvinbärssaft
  • 1 dl soja
  • 3 köttbuljongtärningar
  • 1 tsk timjan
  • 10 enbär
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 stor lök, hackad

Gör så här

  1. Koka upp öl, saft, soja, buljongtärningar samt kryddor och lök
  2. Lägg ner rullen hel eller delad, den skall ligga trångt. Låt sjuda under lock ca 1 timme.
  3. Vänd rullen och låt sjuda tills termometern visar 80-85 grader eller provstickan lätt går igenom. Låt rullen kallna i lagen. Skivas tunt som pålägg eller serveras som stek med avredd sås av det silade kokspadet och pressad mandelpotatis och rostade rotgrönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept