Leverpalt

Leverpalt

Av: Ella Nilsson & Torgny Lindgren

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 250 g lever
  • 250 g ister (eller späck)
  • 3 dl potatis, råskalad
  • 1 gul lök
  • 20,5 dl blod
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl kornmjöl (eller rågmjöl)

Till kokning:

  • 3 l vatten
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Mal lever, ister, potatis och lök.
  2. Blanda i blod, kryddor och mjöl till en jämn fast smet. Koka upp vatten och salt.
  3. Doppa en stor matsked i kallt vatten, fyll den med smet och klicka ner i det kokande vattnet.
  4. Låt paltarna sjuda ca 45 minuter.
  5. Att servera till:
  6. Lingonsylt, smält smör och vitkålssallad