Pilgrimsmusslor black and white

Pilgrimsmusslor black and white
Foto: TV4

Pilgrimsmusslor black and white

Av: Elise - Öland

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

35 min

Agnetas pilgrimsmusslor black and white med bacon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck
Graham Beck Brut mousserande 7639, 99 kr

Ingredienser

portioner
  • pilgrimsmussla
  • bacon

Purjolökssås

  • 1 purjolök
  • smör
  • grädde
  • 3 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar

Murklorsås

  • murkla
  • salt
  • peppar
  • 3 dl crème fraîche
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk strösocker
  • Soja (colorit)

Gör så här

Purjolökssås

  1. Strimla purjolöken och skölj den noga. Fräs sedan purjolöken med lite smör tills den får färg, tillsätt lite grädde och ca.3 dl. Crème fraiche. Salta och peppra. Låt det koka en stund på låg värme.

Murklorsås

  1. Skölj murklorna väldigt noga. Stek i smör tills vätskan har försvunnit. Tillsätt grädde, samt ca. en tesked socker, ungefär två matskedar kalvfond, 3 dl. crème fraiche, salta och peppra. Smaksätt med soja efter smak. Låt det sedan koka en stund.

Bacon

  1. Dela baconet i mindre delar och knaperstek i stekpanna. Lägg upp på hushållspapper så att överblivet fett sugs ut.#

Pilgrimsmusslorna

  1. Ska stekas i varm stekpanna tillsammans med smör ungefär en till två minuter på varje sida (lite beroende på storlek).