Pilgrimsmusslor black and white

35 min
4
Pilgrimsmusslor black and white
Foto: TV4

Agnetas pilgrimsmusslor black and white med bacon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck
Graham Beck Brut mousserande 7639, 99 kr

27 november 2013
Visa mer
35 min
4

Du behöver

  • Pilgrimsmusslor
  • Bacon

Purjolökssås

  • 1 st purjolök
  • Smör
  • Grädde
  • 3 dl creme fraiche
  • Salt och peppar

Murklorsås

  • Murklor
  • Salt och peppar
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk socker
  • Soja (colorit)

Gör så här

  1. Purjolökssås
    Strimla purjolöken och skölj den noga. Fräs sedan purjolöken med lite smör tills den får färg, tillsätt lite grädde och ca.3 dl. Crème fraiche. Salta och peppra. Låt det koka en stund på låg värme.
  2. Murklorsås
    Skölj murklorna väldigt noga. Stek i smör tills vätskan har försvunnit. Tillsätt grädde, samt ca. en tesked socker, ungefär två matskedar kalvfond, 3 dl. crème fraiche, salta och peppra. Smaksätt med soja efter smak. Låt det sedan koka en stund.
  3. Bacon
    Dela baconet i mindre delar och knaperstek i stekpanna. Lägg upp på hushållspapper så att överblivet fett sugs ut.
  4. Pilgrimsmusslorna
    Ska stekas i varm stekpanna tillsammans med smör ungefär en till två minuter på varje sida (lite beroende på storlek).
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept