Crème au chocolat blanc

Crème au chocolat blanc
Foto: TV4

Crème au chocolat blanc

Av: Elise - Öland

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

50 min

Vit chokladkräm med lime och havreflarn.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck
Saracco 7784, 74 kr.

Ingredienser

portioner

Havreflarn

  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk vispgrädde
  • 1-1,5 dl havregryn
  • 0,25 tsk bakpulver

Vit chokladkräm

  • 1 äggula
  • 200 g vit bakchoklad
  • 3 dl crème fraîche
  • limefrukt, zest
  • limefrukt, saft
  • färska bär

Gör så här

Havreflarn

  1. Blanda smör, socker, mjöl, sirap och grädde i en kastrull. Värm sedan till smöret har smält. OBS! Får ej koka. Tillsätt havregryn och blanda med bakpulver.
  2. Klicka ut smeten med tesked på bakplåtspapper. Grädda i 175 grader 8 till 10 minuter.

Vit chokladkräm

  1. Blanda den smälta chokladen med äggulan. Chokladen får absolut inte bli för varm.
  2. Blanda sakta i creme fraichen, limezesten och några droppar limesaft efter önskemål. Ställ kall och toppa med bär.