Dillpestoinbakad lammytterfilé

Dillpestoinbakad lammytterfilé
Foto: TV4

Dillpestoinbakad lammytterfilé

Av: Elisabeth von Satzger

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

Pesto är något av det godaste som går att äta och passar dessutom perfekt till lamm. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Rotfruktsgratäng passar bra till.

Receptet hittar du här.

Ingredienser

portioner

Vitvinssabayon

  • 2 äggulor
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 msk kalvfond
  • 700 g lammytterfilé
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk olivolja + 0.5 msk smör

Dillpesto

  • 1 knippe dill
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl prästost
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Vitvinssabayon: Blanda alla ingredienser i en kastrull.
  2. Hetta upp inför servering under så livlig vispning att såsen inte kommer till kok, men ändå tjocknar och blir skummigt pösig. Häll upp i varm såsskål och servera direkt till lammköttet.
  3. Lammfilé: Torka köttet och peppra lätt. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn filéerna hastigt runt om.Salta och lägg över filéerna i en långpanna och fördela peston över köttet. Sätt ugnen på 125 grader. Ugnstek köttet 15-20 minuter med en inner temperatur på 58 grader. Ta då ut det ur ugnen och låt vila under folie cirka 10 min. Skär upp och servera med tillbehören.
  4. Dillpesto: Ha i dill, pinjenötter och vitlök i en mixer. Kör till slät konsistens. Blanda dillmixen med prästosten och smaka av med salt. Ställ peston i kylen tills den ska användas.