Rotfruktsgratäng

Gott på hösten och vinterna när rotsakerna är som allra bäst. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dillpestoinbakad lammytterfilé är gott till.

Receptet hittar du här

.

28 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g kålrot
  • 4 st potatisar
  • 2 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • smör att steka i

Ostsås

  • 150 g riven prästost
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk mjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk starkt paprikapulver

Gör så här

  1. Strimla grönsakerna och fräs i omgångar. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Lägg grönsaksfräset i en ungsform.
  2. Ostsås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt paprikapulvret och låt fräsa någon minut. Strö över vetemjöl, späd med mjölk och salta. Rör ned osten och häll såsen över gratängen.
  3. Gratinera i 30 minuter i 225 grader. Färdig att servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept