Vitlökssoppa - Elisabeths ungerska hetta

Vitlökssoppa - Elisabeths ungerska hetta
Foto: TV4

En len vitlökssoppa med tryffel och chili. Serveras med paprika toast. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

11 februari 2009
Visa mer
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1,5 msk smör
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl grädde
  • 0,75 msk kycklingfond
  • 0,5 msk sherry
  • 4 st vitlöksklyftor
  • tryffelolja
  • 1 st chili

Paprikatoast

  • landbröd
  • paprikapulver
  • dill
  • flingsalt

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Hacka scharlottenlöken fint och fräs i smöret någon minut. Häll i vetemjölet och rör ut i lökfräset. Tillsätt vattnet och rör tills redningen löst sig. Rör med jämna mellanrum så att det inte bränner fast. Häll i grädden, kycklingfonden och sherryn. Pressa i vitlöken i soppan och låt koka upp. Låt koka cirka 5 min. Häll i soppan i en mixer och mixa slät (cirka 15 sekunder). Toppa med finhackad chili och några droppar tryffelolja. Servera omgående.
  2. Paprikatoast: Skär brödet i lagom längder (ta bort kanterna). Smält lite smör i en stekpanna stek brödet, Krydda med paprikapulver, dill och salt. Stek på båda sidor och låt svalna. Färdiga att serveras.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept