Vit chokladpannacotta med sommarminnen

Vit chokladpannacotta med sommarminnen
Foto: TV4

Vit chokladpannacotta med sommarminnen

Av: Elisabeth von Satzger

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

En smak av sommaren kan du få under hela året. Pannacotta är underbart krämigt och gott till syrliga bär. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

OBS! Gör grunden dagen innan, den ska frysas över natten.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2,5 dl grädde
  • 2 msk strösocker
  • 100 g vit bakchoklad
  • 1 gelatinblad
  • 150 g hallon
  • 1 citron, skal
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Koka grädde och socker ett par minuter.
  2. Bryt ner chokladen i en bunke och ha i uppblött gelatinblad. Häll över den heta grädden och rör till slät konsistens. Häll upp i plastfolieklädda skålar.
  3. Frys över natten. Ta fram 10 minuter före servering. Lätta från formen och ta av plastfolie, servera med hallonsås.
  4. Hallonsås: Riv skalet av en citron grovt. Hetta upp hallonen och tillsätt socker och citronskal. Blanda lätt så hallonen inte blir helt mosade. Servera varma till panacottan.