Pastasallad med ärtpesto

Från Nyhetsmorgon

Det här är en fantastiskt god vegetarisk vårrätt, det passar även bra att förstärka den med några bitar färsk nykokt sparris!

Tips!
Mixa med några blad färsk basilika och garnera salladen med basilika blad!
Om man vill kan man byta ut pinjenötterna mot strimlad stekt bacon.
Den här salladen är god som tillbehör till olika grillade starka korvar.

8 maj 2008
Visa mer
8

Du behöver

  • 400 g pasta, penne eller skruvar gärna fullkorn
  • 3 dl gröna ärtor
  • 2 dl ärtor till salladen
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl färsk riven parmesan ost
  • 100 g sockerärtor
  • 2 st buffelmozzarella
  • 100 g färsk babyspenat och ruccola
  • 50 g pinjenötter

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningen.
  2. Mixa ärtorna, vitlöken och droppa i olivoljan.
  3. Flytta över till en stor bunke och vänd i parmesanosten och pastan.
  4. Dela sockerärtorna på mitten och vänd ner dem och de gröna ärtorna i salladen.
  5. Skär upp mozzarellan i kuber och vänd i den, spenaten och ruccola direkt innan servering.
  6. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelhög värme.
  7. Strö pinjenötterna över salladen.
  8. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept