Elisabeths Cocopeanut chicken

En sydafrikansk kycklingrätt som bara är så god!

28 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g kyckling-lårfileer
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk röd currypasta
  • 3 st limeblad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk jordnötssmör eller finmixade jordnötter
  • 1 dl jordnötter eller cashewnötter
  • salt

Gör så här

  1. Dela kyckling-lårfileérna i tre bitar och pudra mjöl över kycklingen.
  2. Stek bitarna i smör i en het panna.
  3. Lägg över i en skål och strö över de torra kryddorna.
  4. Strimla löken och paprikan och stek med den röda currypastan.
  5. Flytta över kycklingen och tillsätt alla ingredienser. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter och smaka av med salt.
  6. Strö över hela nötter och servera med brunt ris med dadlar och citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept