Ugnsrostade grönsaker

31 juli 2009
Från Nyhetsmorgon

Elisabeth Johanssons ugnsrostade grönsaker är perfekta som tillbehör till exempelvis grillat. Receptet är beräknat till cirka 4-6 personer.

Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 4 st potatisar
  • 2 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 4 st rödbetor
  • 2 st rödlökar
  • 2,5 msk kallpressad rapsolja
  • Några kvistar timjan och salvia
  • Flingsaltsalt eller salt

Citron och myntamarinerad fetaost

  • 200 g fetaost
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl citronolja
  • 1 msk hackad färsk marockansk mynta den som är lite kraftigare och ofta säljs i lösvikt
  • 0,5 st citron, finrivet skal
  • 1 pkt bacon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och skär potatisen och rotrukterna i klyftor och lägg dem på en plåt. Droppa över olja och vänd klyftorna i oljan. Sätt in plåten i ugnen i 5 minuter.
  3. Skala och skär under tiden löken i klyftor.
  4. Tag ut plåten och lägg på klyftorna och örterna vänd runt i oljan på plåten och sätt tillbaka in i ugnen i ca 10 minuter beroende på hur stora klyftorna är. Tag ut, strö över lite salt.
  5. Strimla och stek baconet.
  6. Dela fetaosten i fyra skivor. Blanda olivolja, citronolja, mynta och citronskal. Häll marinaden över fetaosten.
  7. Strö feta ost och bacon på de ugnsrostade grönsakerna.
Kommentera receptet

Fler goda recept