Ugnsrostade grönsaker

Från Nyhetsmorgon

Elisabeth Johanssons ugnsrostade grönsaker är perfekta som tillbehör till exempelvis grillat. Receptet är beräknat till cirka 4-6 personer.

31 juli 2009
Visa mer

Du behöver

  • 4 st potatisar
  • 2 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 4 st rödbetor
  • 2 st rödlökar
  • 2,5 msk kallpressad rapsolja
  • Några kvistar timjan och salvia
  • Flingsaltsalt eller salt

Citron och myntamarinerad fetaost

  • 200 g fetaost
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl citronolja
  • 1 msk hackad färsk marockansk mynta den som är lite kraftigare och ofta säljs i lösvikt
  • 0,5 st citron, finrivet skal
  • 1 pkt bacon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och skär potatisen och rotrukterna i klyftor och lägg dem på en plåt. Droppa över olja och vänd klyftorna i oljan. Sätt in plåten i ugnen i 5 minuter.
  3. Skala och skär under tiden löken i klyftor.
  4. Tag ut plåten och lägg på klyftorna och örterna vänd runt i oljan på plåten och sätt tillbaka in i ugnen i ca 10 minuter beroende på hur stora klyftorna är. Tag ut, strö över lite salt.
  5. Strimla och stek baconet.
  6. Dela fetaosten i fyra skivor. Blanda olivolja, citronolja, mynta och citronskal. Häll marinaden över fetaosten.
  7. Strö feta ost och bacon på de ugnsrostade grönsakerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept