Små skånska fullkornspepparkakor med blåmögelost och fikonmarmelad

1h 28 min
4
Från Efter tio
Jul

Krispiga och goda pepparkakor med fullkorn. Gott och lite matigt alternativ till glöggen!

17 december 2008
Visa mer
1h 28 min
4

Du behöver

  • 2 dl sirap
  • 1,5 dl socker
  • 75 g smör
  • 4 tsk pepparkakskrydda
  • 1 st ägg
  • 1 st äggula
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 4 dl fullkornsvetemjöl
  • 6,5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Koka upp sirap och socker. Lägg smör och kryddor i en skål. Häll den varma sockerblandningen i skålen och rör om.
  2. Vispa ihop ägg, äggula och mjölk i en separat skål. Rör ner äggvispet i kryddblandningen.
  3. Blanda ihop bakpulver, bikarbonat och hälften av mjölet och arbeta in det i degen. Arbeta in resten av mjölet till en jämn deg.
  4. Lägg degen i en plåstpåse och låt den vila i kylen i 1 timme.
  5. Dela upp degen i två bitar och rulla ut till två rullar som är cirka 5-6 centimeter i diameter.
  6. Skär upp rullarna i ½ centimeter tjocka skivor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i cirka 7-8 minuter på 200 grader.
  7. Servera med blåmögelost och fikonmarmelad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept