Valnötsbröd med dragon

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 2 msk råsocker eller maltsirap
  • 2 tsk salt
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl fullkornsdinkel
  • 8 dl stenkvarnsmalet vetemjöl
  • 100 g valnötter
  • 1 knippe dragon, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt socker, salt och olja.
  3. Arbeta in rågmjöl, dinkelmjöl och vetemjöl lite i taget.
  4. Arbeta degen i 5 minuter och tillsätt valnötter och dragon.
  5. Låt degen jäsa under en bakduk i 30 minuter.
  6. Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord och dela den i två bitar.
  7. Baka ut bitarna till runda bröd eller limpor med spetsiga kanter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Mjöla bröden lätt och låt dem jäsa 30 minuter under en bakduk.
  9. Sätt in bröden i mitten av ugnen spraya in lite vatten med en blomspruta och sänk temperaturen till 200 grader efter 5 minuter.
  10. Grädda bröden ytterligare ca 20 minuter.
  11. Tag ut bröden och låt dem svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept