Små chevrépajer

1h 5 min
4
Från Efter tio

Små, goda pajer med getost är ett gott och matigt tillbehör till glöggen.

10 december 2007
Visa mer
1h 5 min
4

Du behöver

Pajdeg:

  • 100 g smör, kallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 st äggula

Fyllning:

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl grädde
  • 100 g chevréost
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 40 g lagrad riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader för små pajer och 175 grader för en stor.
  2. Blanda smör, vetemjöl och salt till en smulig deg. Arbeta in äggulan till en smidig pajdeg.
  3. Låt degen vila i kylen i 30 minuter. Kavla ut degen och fodra små pajformer 7-10 centimeter i diameter. Nagga botten med en gaffel.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Tillsätt salt och peppar.
  5. Riv chevréosten och blanda ner i äggstanningen. Häll upp fyllningen i pajerna och toppa med riven ost.
  6. Grädda i ugnen i 15-20 minuter små pajer och en stor i 35-40 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept