Chokladtryffelpaj med Oreo cookies

Chokladtryffelpaj med Oreo cookies
Foto: Nisse Peterson
Från Smulpajer

Choklad passar utmärkt i smulpajer. Det enda man måste tänka på är att inte använda för hög ugnsvärme, för då bränns chokladen. Det går bra att grädda smulpajer med choklad i 175-200 grader.

1 juli 2010
Visa mer

Du behöver

Pajskal

  • 100 g smör, kallt
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 0,25 dl socker
  • 1 st äggula

Fyllning

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 5 dl florsocker
  • 2 dl kakao + 2 tsk vaniljsocker

Smulor

  • 50 g smör, kallt
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 msk socker
  • 6 st Oreo cookies eller andra chokladcookies

Gör så här

  1. Pajskal: Tärna smöret, blanda ihop det med alla torra ingredienser och rör sist ner äggulan. Låt degen vila i plastpåse i kylen cirka 30 minuter.
  2. Kavla degen och fodra en pajform, cirka 24 cm i diameter. Nagga pajbotten med en gaffel och ställ in formen i frysen i minst 1 timme.
  3. Värm ugnen till 200 grader och grädda direkt från frysen i cirka 10 minuter.
  4. Fyllning: Smält smöret och låt det svalna.
  5. Vispa ägg och florsocker poröst och tillsätt kakao och vaniljsocker. Rör i det smälta smöret, lite i taget.
  6. Smulorna: Tärna smöret och blanda ihop med alla torra ingredienser till en grynig massa. Hacka kakorna och vänd i dem.
  7. Häll fyllningen i pajskalet och strö över smulorna. Grädda på nedersta falsen i cirka 30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept