Pistasch- och krusbärssmulpaj

Pistasch- och krusbärssmulpaj
Foto: Nisse Peterson
Från Smulpajer

Prova att baka en smulpaj med en annorlunda och god smakkombination; pistasch och krusbär. Receptet ger 8 bitar.

1 juli 2010
Visa mer

Du behöver

Smulpajskal

  • 1 dl vetemjöl
  • 0,25 dl socker
  • 50 g smör, kallt

Fyllning

  • 0,5 l krusbär, snoppade
  • 0,5 dl råsocker eller socker
  • 0,5 msk potatismjöl

Pistaschsmulor

  • 1 dl pistaschnötter, osaltade
  • 50 g riven mandelmassa
  • 75 g smör
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 2/3 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smulpajskal: Värm ugnen till 225 grader.
  2. Blanda vetemjöl och socker i en bunke, skär smöret i tärningar och finfördela det i bunken tillsammans med övriga ingredienser till en grynig massa.
  3. Lägg smulorna i en pajform, cirka 24 cm i diameter, tryck till dem något och grädda i 6-7 minuter. Sänk temperaturen till 200 grader.
  4. Fyllning: Lägg bären i en bunke och strö över socker och potatismjöl. Lägg blandningen i pajskalet.
  5. Pistasch-smulor: Mixa pistaschnötterna och riv mandelmassan fint.
  6. Skär smöret i tärningar och blanda alla ingredienser till en grynig massa. Strö smulorna över krusbären och grädda i cirka 20-25 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept