Hasselnötsmaränger

Elisabeth johansson 2

Hasselnötsmaränger

6 ingredienser

1h 45 min

Maränger är lätta att göra. De tar bara lite tid i ugnen. Se till att inte minsta spår av äggula hamnar i vitan när du knäcker ägget!

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1 tsk citron
  • 1 dl strösocker (eller råsocker)
  • 2 dl florsocker
  • 50 g hasselnötter, rostade skalade och hackade
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitor och citronsaft till vitt skum. Sänk hastigheten och tillsätt hälften av sockret.
  3. Öka hastigheten och strö i resten av sockret. Vispa ett par minuter och vänd sedan i florsocker och hasselnötter.
  4. Häll smeten i en spritspåse och spritsa upp toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Baka marängerna i ugn cirka 5 minuter. Sänk sedan till 100 grader och baka ytterligare cirka 1½ timme.
  6. Marängerna ska kännas lätta och släppa ifrån pappret. Då är de färdiga. Låt svalna på galler.
  7. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikron och doppa bottnen på marängen i chokladen.