Blåmorotskaka

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 0,5 tsk ingefära
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl rapsolja
  • 3 dl blåbär eller svarta vinbär
  • 3 dl blå morötter (eller vanliga)

Glasyr

  • 50 g mjukt smör
  • 3,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g Philadelphiaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smörj en form 24 cm i diameter med smör och ströbröd.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  5. Vänd ner det i äggsmeten och tillsätt olja, blåbär och morötter. Häll upp i formen och grädda i ca 55 minuter. Låt kakan svalna. Blanda alla ingredienser till glasyren och bred över kakan.
  6. Häll upp i formen och grädda i ca 55 minuter.
  7. Låt kakan svalna. Blanda alla ingredienser till glasyren och bred över kakan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept