Kaaimans chokladkaka av Elisabeth Johansson

Denna sydafrikanska och läckra chokladkaka med whiskey bara måste man baka.

Receptet ger cirka 12 bitar!

28 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl starkt kaffe
  • 1 dl whiskey
  • 150 g mörk choklad, 70%, hackad
  • 200 g smör, mjukt
  • 3,5 dl socker
  • 2 st ägg
  • smör till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smörj en avlång sockerkaksform, som rymmer ca 2 liter, med smör.
  3. Blanda mjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker.
  4. Värm kaffet och whiskey i ett varmt vattenbad och tillsätt chokladen och smöret. Rör till en jämn smet.
  5. Tag av från värmen och rör i sockret. Låt blandningen svalna i fem minuter.
  6. Häll ner smeten i en mixer och mixa i de torra ingredienserna lite i taget.
  7. Tillsätt äggen.
  8. Häll upp smeten i formen och grädda kakan i ca 55 minuter.
  9. Låt kakan stå kallt i några timmar, gärna över natten, så att den hinner sätta sig.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept