Rabarber i kokos och rosévin

Du behöver

  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl rosévin
  • 0,5 st vaniljstång delad och urskrapad
  • 3 st rabarber

Kokosmazarin:

  • 500 g mandelmassa
  • 2 dl riven kokos
  • 1 dl Råsocker (el. socker)
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk vanilsocker
  • 3 st ägg
  • 3 msk vetemjöl

Gör så här

  1. Koka ihop socker, vatten, rosévin och vaniljstången.
  2. Sätt ugnen på 125 grader.
  3. Dela rabarbern på längden och skär i 10 cm långa bitar.
  4. Lägg rabarber bitarna i rad i en ugnsfastform och häll på den varma lagen och sätt in i ugnen i 15-20 minuter.
  5. Höj värmen i ugnen till 175 grader.
  6. Riv mandelmassan.
  7. Vispa ihop mandelmassan, riven kokos, råsocker, vaniljsocker, smör och ägg ett i taget.
  8. Vänd ner mjölet i massan.
  9. Smörj en ugnsfast form med smör och häll upp mazarinmassan i formen lägg på rabarber bitarna och grädda i ugnen i 20-25 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept