Kyld äppelsoppa

Från Efter tio

Servera den kylda soppan med en sked vaniljglass och rostad, härligt krispig vetelängd. Receptet ger 6-8 portioner.

28 oktober 2008
Visa mer

Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 st vaniljstång, delad på längden och urskrapad
  • 5 dl äppelpuré (urkärnade, skalade och mixade gröna äpplen)
  • 1 st Galiamelon, skalad och urkärnad
  • 1 st lime, saft och finrivet skal
  • vaniljglass
  • 6–8 skivor vetelängd att servera till
  • mynta, till dekoration

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker, vaniljstång och frön i en kastrull och koka i ett par minuter till en sockerlag.
  2. Låt lagen kallna och plocka upp vaniljstången.
  3. Mixa ihop sockerlag, äppelpuré, melon och lime och låt blandningen stå i kylskåp tills den är riktigt kall.
  4. Skiva upp vetelängd i centimetertjocka skivor och lägg dem på en plåt.
  5. Pensla ovansidan med smält smör, och rosta i ugn på 175 grader i 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept