Elisabeth Johanssons juldessert med saffranspäron

Elisabeth Johanssons juldessert med saffranspäron
Foto: Sara Palmquist
Elisabeth johansson 2
Elisabeth johansson 2

Elisabeth Johanssons juldessert med saffranspäron

10 ingredienser

En äkta julig dessert som får dig i rätt stämning när aftonen nalkas.

Ingredienser

portioner
  • 3 äggulor + 2 äggvitor
  • 0,5 dl strösocker
  • 250 g färskost (eller mascarponeost)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 apelsin, finrivet skal och 1 tsk av juicen
  • 3 saffranspäron
  • 20 pepparkakor

Chokladbräck

  • 100 g vitchoklad
  • 2 pepparkakor
  • färska myntablad

Gör så här

  1. Vispa äggulorna och sockret poröst i en bunke.
  2. Vispa upp äggvitorna i en separat skål.
  3. Vispa ner färskosten i äggulesmeten.
  4. Vispa upp grädden i en separat bunke.
  5. Rör ner apelsinskal och juice i äggulesmeten. Vänd ner grädden och de uppvispade äggvitorna.
  6. Kärna ur och skär päronen i bitar. Smula pepparkakorna grovt.
  7. Häll upp smeten med päronbitar och pepparkakssmulor i glas. Toppa med pepparkakssmulor.
  8. Chokladbräck: Smält och temperera vitchoklad och bred över over head ark och strö över smulade pepparkakor.
  9. Garnera eventuellt med vit chokladbräck med pepparkakssmulor eller ett myntablad.