Jordnötsbräck

Från Nyhetsmorgon
Jul

Lättgjort godissnacks som ger cirka 10 bitar.

Tips! Pröva gärna att doppa ena kanten på bräckbitarna i smält tempererad
ljus eller mörk choklad eller att ringla smält choklad tunt över bräcken.

6 november 2009
Visa mer

Du behöver

  • 2,5 dl strösocker (225 g)
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 0,5 dl vatten
  • 200 g salta jordnötter
  • 2 msk smör, rumstempererat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk sesamfrö, oskalat

Gör så här

  1. Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull och koka upp. Sjud tills sockret smält och rör om under tiden. Tillsätt jordnötterna och sjud på medelvärme till 150 grader eller gör ett kulprov.
  2. Rör i smör och bakpulver och häll ut massan på en plåt med bakplåtspapper. Strö över sesamfrön. Låt det stelna och bryt sedan upp jordnötsbräcken i bitar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept