Frusen cheesecake med apelsin och pepparkaka

Elisabeth johansson 2

Frusen cheesecake med apelsin och pepparkaka

12 ingredienser

4h 15 min

Frasig cheesecake med smak av julen.

Ingredienser

Botten:

  • 14 pepparkakor
  • 50 g smör, smält
  • 1 msk strösocker

Fyllning:

  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g färskost (typ Philadelphia)
  • 3 dl grädde
  • 1 apelsin (eller blodapelsin, finrivet skal)
  • Skär upp resten av apelsinen i skinnfria fileér
  • 2 passionsfrukter
  • 1 msk honung, flytande

Gör så här

  1. Kör pepparkakorna i mixern och häll på det smälta smöret och sockret och mixa ihop allt. Fördela fyllningen i små glas som tål att stå i frysen.
  2. Vispa ihop äggulor, socker, vaniljsocker och färskost. Vispa grädden i en separat bunke och vänd ner den i äggsmeten.
  3. Tvätta apelsinen och riv skalet fint och vänd ner skalet i smeten. Häll upp smeten i glasen och ställ in glasen i frysen på en bricka i minst 4 timmar.
  4. Servera med apelsinfileér och passionsfrukt som sötas med flytande honung.