Frusen cheesecake med apelsin och pepparkaka

4h 15 min
4h 15 min

Du behöver

Botten:

  • 14 st normalstora pepparkakor
  • 50 g smör, smält
  • 1 msk socker

Fyllning:

  • 3 st äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g färskost tex philadelphiaost
  • 3 dl grädde
  • 1 st apelsin eller blodapelsin, finrivet skal
  • Skär upp resten av apelsinen i skinnfria fileér
  • 2 st passionsfrukter
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

  1. Kör pepparkakorna i mixern och häll på det smälta smöret och sockret och mixa ihop allt. Fördela fyllningen i små glas som tål att stå i frysen.
  2. Vispa ihop äggulor, socker, vaniljsocker och färskost. Vispa grädden i en separat bunke och vänd ner den i äggsmeten.
  3. Tvätta apelsinen och riv skalet fint och vänd ner skalet i smeten. Häll upp smeten i glasen och ställ in glasen i frysen på en bricka i minst 4 timmar.
  4. Servera med apelsinfileér och passionsfrukt som sötas med flytande honung.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept