Iskokos

Från Nyhetsmorgon

Bara att röra ihop - enkelt och gott! Receptet ger cirka 32 stycken.

6 november 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1,5 dl kondenserad mjölk
  • 250 g florsocker
  • 200 g kokos
  • röd hushållsfärg
  • florsocker till formen

Gör så här

  1. Pudra en folieform, 15x20 cm, med ca 2 msk florsocker. Häll den kondenserade mjölken i en bunke. Sikta i florsockret och vänd ner kokosen i bunken. Dela massan på hälften och lägg i två bunkar. Färga den ena med ett par droppar röd hushållsfärg. Bred ut den vita massan i folieformen och pressa till den lätt, så att ytan blir jämn. Lägg på den färgade delen, platta till ytan och sätt på lock eller plasta in formen och ställ in den i kylen över natten.
  2. Vänd upp massan på en skärbräda och skär i bitar med en lätt oljad vass kniv.
  3. Förvara iskokosen svalt i en tät burk. Lägg gärna bakplåtspapper mellan lagren i burken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept