Punsch och jordgubbsglasstårta

Du behöver

  • Mazarinbotten
  • 200 g mandelmassa
  • 2 ägg (2 st)
  • 0,5 msk vetemjöl
  • smält smör
  • 1 l jordgubbar
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Riv mandelmassan fint, lägg den i en bunke och vispa i ett ägg i taget sikta i mjölet. Smörj en konditorring med papper eller springform ca 18 cm med smält smör. Sätt in i ugnen på 175 grader ca 15-20 minuter. Tag ut och låt kallna.
  2. Mixa jordgubbarna. Koka upp socker, vatten och honung låt koka ett par minuter. Låt lagen kallna. Blanda allt och frys in i glassmaskin. Det går även att frysa i en rostfri bunke men då måste man köra med elvispen varje halvtimme ca 4-5 gånger. Men bäst blir det med glassmaskin!
  3. Fyll upp springformen (ska vara 22cm) med mazarinbotten med jordgubbsorbet. Ställ in formen i frysen minst två timmar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept