Kryddstekt fänkålsinlagd strömming

Du behöver

  • 8 strömmings filéer
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk dill, färsk koriander, hackad
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 tsk mald fänkålsfrö
  • smör till stekning
  • 1-2-3 lag
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 2 limeblad
  • 0,5 rödlök
  • 2 vårlökar
  • 0,5 fänkål
  • 0,5 chili, spansk peppar

Gör så här

  1. Blanda dijonsenap, dill och koriander, fördela blandningen på fyra av strömmingsfileérna och lägg på de andra fileérna så de ligger två och två.Blanda ströbrödet med kryddorna. Vispa upp äggen med en gaffel och vänd flundrorna i vetemjölet, ägget och sedan ströbröd med kryddorna. Stek i smör och låt flundrorna kallna helt.
  2. Blanda i ordning lagen
  3. Vispa ihop ättika och socker tills sockret löst sig, häll i vattnet och rör om. Lägg i kryddorna.
  4. Dela strömmingarna på längden och lägg dem i en porslinsform. Skiva grönsakerna och lägg dem på strömmingen, häll på lagen och låt stå kallt och dra några timmar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept