Jordgubbsmazarintårta

Du behöver

Botten

  • 300 mandelmassa
  • 150 g smör, rumstemperera
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • 100 g mandelmassa
  • 1 apelsin, finrivet skal och saft
  • 1 l färska bär

Gör så här

  1. Grader
  2. Riv mandelmassa och vispa ihop med smöret tillsätt 1 ägg i taget häll upp massan i en smord springform ca 24 cm i diameter med ett runt bakplåtspapper i botten eller häll upp smeten direkt i en smord hel pajform (porslin). Sätt in i ugnen i ca 15 minuter. Tag ut kakan., låt den svalna och blanda ihop fyllningen. Riv mandelmassa och tillsätt apelsinskal och saft och bred ut över kakan. Strö över färska bär, jordgubbar, smulbär och smultron eller hallon. Servera med lätt vispad grädde eller glass.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept