Jordgubbsmarmelad i bit

Du behöver

  • 7 g pektin
  • 275 g socker
  • 250 g jordgubbspuré
  • 50 g glykos
  • 5 g citronsyra
  • 2,5 cl alkohol (sprit)
  • Extra socker till rullning

Gör så här

  1. Koka allt till 107-109°C
  2. Blanda pektin och socker så att det är ordentligt blandat. Se till att det inte finns några klumpar med pektin.
  3. Rör ner puré, glykos och socker/pektin och börja sedan uppkoket på svag värme, när det kokar så höj värmen men glöm ej att röra med täta intervaller så att det inte bränner fast.
  4. Tag av massan från spisen när den är ca 107 grader och låt den svalna till 45 grader.
  5. Blanda citronsyran med alkoholen och rör ner det i massan.
  6. Så fort syran har kommit i börjar gelebildningen, tippa snabbt upp massan i en form.
  7. Låt formen stå i rumstemperatur över natten och skär sedan upp marmeladen i bitar och vänd dem i socker.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept